Advies over schuurmachines

Als je wilt gaan schuren mag een schuurmachine natuurlijk niet ontbreken. Met behulp van deze machine kun je namelijk in een hoog tempo diverse materialen schuren. Van plan om je eigen schuurmachine te kopen? Dan vind je in dit blogbericht een aantal adviezen. Hierbij zal de volgende vraag centraal staan: “Wat wil je precies gaan schuren?”.

Belangrijkste schuurklussen

Wanneer je hoeken en randen (bv. een trap of kozijn) wilt schuren heb je een kleine schuurmachine nodig. Denk hierbij aan een deltaschuurmachine. Deze machine is uitgerust met een driehoekvormige schuurzool, waardoor uitermate geschikt voor het schuren van hoeken. Daarnaast zijn deltaschuurmachines compact en licht van gewicht. Hierdoor kun je deze schuurmachine zelfs met één hand bedienen. Wanneer je vlakke delen wilt schuren kun je de deltaschuurmachine ook gebruiken. Echter heeft een vlak- of bandschuurmachine dan meer voordelen.

Voor het schuren van bijvoorbeeld een tafel of vloer heb je een schuurmachine nodig met een groot schuuroppervlak. Denk hierbij aan de volgende machines: excenterschuurmachines, vlakschuurmachines of bandschuurmachines. Mocht je diverse schuurklussen willen verrichten, dan is een multischuurmachine het meest geschikt. Dit type schuurmachine kun je namelijk uitrusten met meerdere schuurzolen. Toch worden de meeste multischuurmachines niet voor de grote schuurklussen gebruikt, maar voor de wat kleinere.

Schuurmachines met stofafzuiging

Een schuurmachine produceert veel stof, waardoor een stofafzuiging belangrijk is. De meeste schuurapparaten zijn namelijk uitgerust met een aansluiting waarop je een stofzuiger kunt aansluiten. Denk hierbij aan een bouwstofzuiger of een stofzuiger geschikt voor fijnstof. Mocht je niet over een bouwstofzuiger beschikken, dan is het verstandig om voor een schuurmachine met stofopvangsysteem te kiezen. Deze machines zijn van zichzelf al uitgerust met een stofbox- of zak.

Schuurpapier kiezen

Er bestaan diverse soorten schuurmachines, waardoor het schuurpapier enorm kan verschillen. Denk hierbij aan schuurpapier voor de delta-, vlak- en excenterschuurmachine. Naast schuurpapier bestaan er ook schuurschijven- en banden. De schuurschijven zijn rond en geschikt voor de excenterschuurmachine. Daarnaast worden de schuurbanden weer gebruikt voor de bandschuurmachines.

 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code
     
 

*