Duurzamer wonen doet u zo

Tegenwoordig denken mensen steeds meer aan het milieu. Ze hebben de behoefte om duurzamer te gaan wonen. Heeft u net als deze mensen ook de behoefte om duurzamer te wonen? In deze blog worden een aantal belangrijke mogelijkheden aangeboden om duurzamer te wonen.

Korter douchen

Hoe lang doucht u? De gemiddelde Nederlander doucht 9 minuten per dag. Dit is erg lang. Een hele simpele tip om duurzamer te gaan leven is minder lang onder de douch staan. Het verwarmen van het water is nou eenmaal een duur grapje. U bent binnen 5 minuten ook helemaal schoon. We weten allemaal dat u niet schoner wordt als u langer onder de douche staat. Sterker nog: het is zelfs slecht voor je huid! Een belangrijke tip om korter te douchen is een timer zetten. U hoort dan een wekker als de 5 minuten voorbij zijn. Want ja, wie heeft er nou een klok in de douche hangen. Niemand heeft door hoe lang die onder de douche staat.   

Energie besparen op uw cv-ketel

Veel huizen in Nederland hebben nog een cv-ketel hangen. Alleen hangen veel cv-ketels niet centraal in het huis. De cv-ketel moet echter wel centraal in het huis hangen. Dit wil zeggen dat de cv-ketel zo dichts mogelijk bij de meest gebruikte radiatoren en warm waterkranen gehangen moet worden. Daardoor hoeven de leidingen niet zo lang te zijn. Hoe langer de leidingen zijn, hoe meer warmte er verloren gaat. Ook hoeft u minder lang op warm water te wachten. Het warme water is sneller bij de kraan / douche. Bij het optimaliseren van uw cv-ketel is het belangrijk om een automatische ontluchter te plaatsen. Lucht in de verwarming belemmert namelijk de watertoevoer en zorgt ervoor uw radiotoren niet volledig warm worden.

Meer energie wekken met uw zonnepanelen

Heeft u zonnepanelen? Check dan of ze wel in de zon liggen. Het komt erg vaak voor dat de zonnepanelen grootst gedeelte van de dag in de schaduw liggen. Zorg dat uw zonnepanelen het grootste gedeelte van de dag in de zon staan. Er wordt het meeste energie gewekt wanneer de zon op zijn sterkst is. De zon is op zijn sterkst rond 1 uur.  Wanneer al één kwart van uw zonnepanelen in de schaduw liggen, loopt uw totale opbrengst met 30 tot 40 procent terug. Ligt u zonnepaneel toch in de schaduw? Eén zonnepaneel die in de schaduw ligt, bepaalt de opbrengst voor het gehele systeem. De gehele opbrengst gaat achteruit. Om dit te voorkomen kunt u zonnepanelen vakkundig en schaduwvrij laten verplaatsen. Liggen de panelen soms toch nog in de schaduw? Dan is het verstandig om per paneel een optimizer aan te schaffen. De panelen worden dan niet in serie geschakeld, maar parallel geschakeld. Daardoor gaan alleen de panelen die in de schaduw liggen de energieopbrengst achteruit. De panelen die in de zon liggen, leveren nu meer op.

 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code
     
 

*