Energie besparen in een mooi interieur

Veel mensen hebben er plezier in om hun huis in te richten volgens de laatste trends. Sta je op het punt iets aan je inrichting te veranderen, dan is het slim om tegelijkertijd ook aandacht te besteden aan je energieverbruik. Een paar kleine aanpassingen in je interieur kunnen een grote invloed hebben op de hoogte van je energierekening.

Energie besparen op verlichting

Heb jij nog een paar ouderwetse peertjes in je lampen zitten? Beter vervang je ze door energiebesparende verlichting. Spaarlampen of ledlampen verbruiken niet alleen een stuk minder energie dan een gewone gloeilamp, ze gaan ook nog eens tot tien keer langer mee. Bedenk van tevoren wel waar je welke lamp wilt plaatsen. Omdat een spaarlamp een paar minuten de tijd neemt om op de juiste lichtsterkte te komen, gebruik je deze beter niet op het toilet. Een ledlamp komt daar beter tot zijn recht. Tegenwoordig kun je ledverlichting ook in verschillende kleuren krijgen, zodat je toch een sfeervol licht in je interieur hebt.

energie besparen verlichting

Lichte muren, minder lampen

Wie aan ruimte denkt, denkt aan lichte muren. Maar denk je bij lichte muren ook automatisch aan minder lampen? Toch werkt het zo. Een witte muur weerkaatst het licht van lampen, met als gevolg dat je ’s avonds minder lampen hoeft aan te zetten. En dat scheelt weer in je energieverbruik.

Isolerende gordijnen

Gordijnen met verduistering en dubbele plisségordijnen hebben een extra functie: ze zijn isolerend. In de winter zorgen ze ervoor dat het binnen lekker warm blijft en in de zomer houden ze de warmte juist buiten.  Er zijn zelfs gordijnen verkrijgbaar met een laagje aluminium. Het aluminium kaatst zonlicht terug en dat resulteert in een koelere woonkamer.

Maak het behaaglijk met kaarsen

Kaarsen brengen kleur in je interieur. Maar ze hebben ook een andere functie: warmte creëren. Vind je het koud? Wacht dan even met het instellen van de thermostaat en steek gewoon een paar kaarsen aan. Je zult al snel merken dat de verwarming niet meer aan hoeft. Bovendien ogen de meeste interieurs met een paar aangestoken kaarsen een stuk gezelliger.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code
     
 

*