Graszoden leggen in 8 stappen

De lente staat voor de deur. Tijd om je gazon op te knappen. Heb je weinig tijd? Dan is het gebruik van grasmat de beste optie. Het is ook handiger als je kinderen of honden hebt die graag naar buiten willen en spelen. Het leggen van graszoden vereist een zorgvuldige voorbereiding op de grond, maar eenmaal gelegd hoef je het alleen maar water te geven en je normale voedingsprogramma te volgen. Volg gewoon onze gids om te leren hoe je nieuwe graszoden aanlegt. 

Wanneer graszoden leggen?
Je kunt op elk moment van het jaar gras leggen, behalve als er sneeuw of vorst op de grond ligt. De beste tijd is echter lente of vroege herfst wanneer het gras gemakkelijk kan wortelen en met geluk zal de natuur helpen bij het water geven.

Stap 1. bereid de grond voor
Verwijder bestaande graszoden (als die er zijn) en graaf over de grond tot een diepte van 8 cm. Verwijder alle bestaande onkruiden, wortels, puin en grote stenen uit het gebied.

Stap 2. Creëer een ​​glad, egaal oppervlak
Verhoog het oppervlak door het in verschillende richtingen te betreden en erover te harken, waarbij je probeert om vuildeeltjes af te breken. Verlaag eventuele hoge punten en hergebruik dat materiaal om een ​​aantal lage plekken te vullen.

Stap 3. Verbeter de bodemvoeding
Voeg voor het leggen van de graszoden enige algemene meststof toe aan de grond. Dit zal de nieuwe wortels helpen om te wortelen.

Stap 4. Geef de grond water
De grond moet vochtig zijn om de graszoden te helpen wortelen. Geef het hele gebied voldoende water om de grond vochtig te maken, niet drijfnat.

Stap 5. Wees voorbereid
Nieuwe graszoden moeten zo snel mogelijk worden gelegd voordat het begint uit te drogen. Zorg er dus voor dat je tijd heeft (en hulp indien nodig) wanneer je jouw levering ontvangt of je grasmat ophaalt. Je hebt ook een scherp mes nodig om de grasmatten te snijden.

Stap 6. Werk achteruit
Je moet proberen te voorkomen dat je op nieuwgelegde grasmat loopt. Plan daarom hoe je de grasmat gaat leggen zodat je achteruit kunt werken, altijd staand of knielend op een onaangetast stuk grond.

Stap 7. Bewaar de vreemde hoeken tot het laatst
Je kunt kleine restjes uit grotere stukken gebruiken wanneer je kleine, vreemd gevormde hoeken gaat opvullen.

Stap 8. Bewateren
Gebruik een tuinslang en een spray of een sprinkler om de nieuw aangelegde grasmat water te geven.

Dit artikel is in samenwerking met Graszodenland tot stand gekomen. Wil je ook een groen gazon? Bestel je graszoden via Graszodenland. De graszoden komen direct van de teler. Je vindt de graszoden van Graszodenland door heel Nederland.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code
     
 

*