Het verschil tussen een inboedel – en opstalverzekering

Wanneer je van plan bent om te gaan samenwonen of naar een nieuw huis verhuist is het altijd slim om na te denken over verzekeringen. Er zijn twee verzekeringen die je kunt afsluiten, namelijk de inboedelverzekering en een opstalverzekering. In dit artikel vertellen we jou graag meer over beide verzekeringen en wat de verschillen zijn. Lees snel verder en doe je voordeel met de tips die wij verschaffen.

Wat is een inboedelverzekering precies?

Bij een inboedelverzekering draait het om alles wat in jouw huis staat. In dit geval kun je denken aan bankstellen, kunst aan de muur, maar ook de keuken. Al deze spullen zijn verzekerd bij brand, diefstal of waterschade. De meeste mensen hebben spullen met veel waarde in hun huis staan en het laatste wat je wilt is dat je zelf voor de kosten moet opdraaien in het geval van brand, diefstal of waterschade. Een inboedelverzekering is over het algemeen goed te betalen en daarom juichen we het toe om er eentje af te sluiten. Op de website van unigarant.nl vind je meer informatie.

Wat is een opstalverzekering precies?

Daarnaast hebben we een opstalverzekering. Ondanks dat de opstal en inboedelverzekering vaak met elkaar verward worden, is het niet hetzelfde. Met de inboedelverzekering is alles gedekt wat in het huis staat. Bij een opstalverzekering is in principe het huis zelf verzekerd; of alles wat vast zit aan het huis. In dit geval kun je denken aan de muren, de kozijnen en ga zo nog maar even door. Een opstalverzekering is niet verplicht, maar het is absoluut slim om er eentje af te sluiten.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code
     
 

*