Hoe maak je een afspraakje nog gezelliger?

Als je een romantisch afspraakje hebt en je bent thuis, kan het lastig zijn om een gezellige en romantische sfeer te creëren. Je wil het natuurlijk niet overdrijven, maar op een subtiele manier de sfeer wat opleuken. Het is tenslotte (hopelijk) wel iemand waar je geïnteresseerd in bent. Benieuwd hoe je zo’n sfeer creëert? Lees dan snel verder.

Steek de open haard aan

Doe dit natuurlijk niet als het er het weer niet voor is, maar als het buiten koud is kan dit prima. Het staat ontzettend gezellig om de open haard of houtkachel aan te steken en het komt ook niet raar over, want ja, iedereen heeft de open haard wel eens aan (als je er een hebt natuurlijk). Zorg dat je genoeg brandhout hebt voor de hele avond, want je gaat er best snel doorheen. Je kan brandhout kopen in winkels of online, maar er staat ook wel eens brandhout te koop  op bijvoorbeeld Marktplaats.

 

Maak het niet ongemakkelijk

Al helemaal als dit het eerste afspraakje is met diegene, kan het soms een beetje ongemakkelijk worden. Dit is natuurlijk hetgeen wat je het meest moet vermijden. Zorg dat je altijd iets hebt om over te praten. Misschien klinkt het stom als je een random vraag stelt over bijvoorbeeld iemands lievelingsfilm, maar het zorgt wel voor een gesprek. Zet je daar dus overheen en durf gewoon een nieuw gesprek te beginnen. Als je gewoon blijft praten wordt het vanzelf niet meer ongemakkelijk.

 

Gebruik kaarsjes

Steek wat kaarsen aan. Je kan het natuurlijk ook overdrijven en er een soort ritueel van laten lijken, maar dat is niet de bedoeling. Houd het dus bij een paar kaarsjes op bijvoorbeeld een klein plateautje. Je kan dan ook kiezen voor geurkaarsen. Naast dat het er gezellig uit ziet ruikt het ook nog lekker. Een subtiele, lekkere geur in het huis zorgt ook voor een fijnere sfeer.

 

Luister naar muziek

Vaak kies je, als je even niks aan het doen bent, al snel voor een tv of laptop waar een serie/ film op speelt. Dit is leuk, maar je hebt vrij weinig contact met elkaar. Kies daarom in plaats van een film of serie voor muziek. Tegelijkertijd is het ook meteen een gespreksonderwerp. Luister naar iets wat jullie allebei leuk vinden. Ook als de muziek in de achtergrond speelt zorgt dat voor een prettige sfeer.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code
     
 

*