Huis verkopen: do’s en don’ts

Veel mensen vinden het verkopen van hun huis ontzettend stressvol. De onzekerheid over de verkoop van het huis is niet fijn, en het is dan ook het best om je huis zo snel mogelijk te verkopen. Zo hoef je niet lang in onzekerheid te zitten en krijg je meestal de beste prijs voor je huis. Maar om je huis snel te verkopen zijn er wel een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. Benieuwd welke dat zijn? In deze blog vertellen we je 3 do’s en 3 don’ts voor het verkopen van je huis! En wil je je huis verkopen in Roosendaal? Dan kun je terecht bij Ludo van der Eijken.

Do: Ruim je woning op

Tijdens een bezichtiging moet je natuurlijk een goede indruk achterlaten op de potentiële kopers. En dat doe je onder andere door te zorgen voor een opgeruimd huis. Gooi dus alle rommel weg en berg persoonlijke spullen netjes op. Een opgeruimde woning geeft niet alleen een rustig gevoel, maar zorgt ook voor meer ruimte in je huis.

Do: Goede foto’s en videos

Mensen die op huizenjacht zijn gaan in eerste instantie vaak af op de foto’s van het huis. Het lijkt misschien makkelijk om zelf foto’s te maken van je huis, maar het is toch echt verstandiger om dit door een professionele fotograaf te laten doen. Deze kan vaak ook een mooie video maken en misschien wel een 360 graden tour door je huis. Zo geef je geïnteresseerden een volledig en professioneel beeld van je woning!

Do: Een groot netwerk

Om veel geïnteresseerden te bereiken, is het belangrijk om een makelaar te kiezen met een groot netwerk. Een goede makelaar weet namelijk wie er een woning zoeken en wat ze zoeken. Ook weet hij wat ze bereid zijn om te betalen. Hoe groter het netwerk van de makelaar, hoe groter de kans is dat de juiste persoon ertussen zit!

Don’t: Doe niet te gek met de inrichting

Heb je een woning vol met hobby treintjes of ben je helemaal gek op delftsblauw? Een persoonlijke touch is niet erg, maar voor het verkopen van je huis is een neutrale inrichting belangrijk. Heb je een uit de hand gelopen hobby uitgestald in je kamer? Berg deze dan tijdelijk op. Houd er ook rekening mee dat sommige potentiële kopers allergisch zijn voor bloemen en huisdieren. Breng de huisdieren dus even naar een oppas!

Don’t: Achterstallig onderhoud

Heb je al jaren een deur die niet goed sluit of een kraan die een beetje lekt? Dan valt dit voor jou waarschijnlijk niet eens meer op, maar voor potentiële kopers kan dit een slechte indruk geven. Pak achterstallig onderhoud dus aan en zorg dat er geen onkruid, vochtplekken, loszittende trapleuningen of klemmende deuren meer te bekennen zijn!

Don’t: Zelf onderhandelen en bezichtigen

Ook is het verstandiger om niet zelf te onderhandelen over je huis en om bezichtigingen niet zelf te doen. Potentiële kopers vinden het vaak juist vervelend als de huidige bewoners thuis zijn. Ze kunnen veel beter vragen stellen of zeggen wat ze denken als je niet thuis bent. Een makelaar kan bovendien zorgen voor een betere prijs tijdens de onderhandelingen, omdat van hem of haar wordt verwacht dat hij stevig zal onderhandelen. Als je dit zelf doet als verkoper kan dit misschien de relatie tussen verkoper en koper verslechteren.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code
     
 

*