Huizen in het zuiden met rolluiken

Rolluiken hebben het nut in de loop van de jaren wel bewezen. Door het gebruik van rolluiken krijg je een aangenaam woonklimaat waarvan je het hele jaar door van kunt profiteren. De temperatuur blijft in huis zowel in de zomer als in de winter behaaglijk. Tijdens de zomermaanden blijft de woning, door het gebruik van rolluiken, heerlijk koel en tijdens de koude wintermaanden behaaglijk warm. Rolluiken kopen, kun je dus doen om alles binnen behaaglijk te houden, maar ze hebben niet alleen een isolerende werking.

 

Wanneer je rolluiken gaat kopen moet je letten op de kwaliteit van de lamellen. Ze moeten stevig zijn om een inbraak vertragende-, geluidswerende- en verduisterende werking te garanderen. Daarom moet je een niet ondoordacht een rolluik kopen. Ga eerst alles zelf na wat er allemaal mogelijk is. Je moet je ook goed laten voorlichten. Zodra je weet wat voor soort rolluiken je wilt hebben, moet je door verschillende fabrikanten een offerte laten maken. Zodra je de offertes binnen hebt, kun je een keuze maken wie ze zal komen monteren. Rolluiken kopen moet je dus zo maar even op een middag doen. Denk er goed over na. 


Rolluiken Maastricht 


Een rolluik is niets anders dan een verticaal bewegende afsluiting voor een raam of deur. Een rolluik wordt over het algemeen aangeschaft om het comfort in de woning te verbeteren, maar ook om inbraken tegen te gaan. In het zuiden van het land worden veel rolluiken gekocht die vooral inbraak vertragend moeten zijn. Je hoort vaak dat er in het zuiden inbraken zijn en daarom zijn rolluiken ook in Maastricht zeer gewild.

 

Ze kunnen worden uitgevoerd met een anti-optilsysteem, zodat het voor een eventuele inbreker extra moeilijk wordt gemaakt. Rolluiken kunnen worden geplaatst als je in een bestaand huis woont of bij een nieuwbouwwoning. Je zult veel voldoening beleven aan het gebruik van rolluiken. 


Opbouw 


Een rolluik bestaat uit lamellen die van hout, kunststof of metaal zijn vervaardigd. Ze zijn soepel met elkaar verbonden. Ze kunnen eenvoudig worden opgerold. Het bedienen van een rolluik kan met de hand, door middel van een zwengelmechaniek, koord of band, maar het kan ook elektrisch.

 

Nu zal een elektrisch bedient rolluik wel de voorkeur hebben. Door slechts op een knop te drukken, kun je het rolluik sluiten of openen. Het is tegenwoordig zelfs mogelijk om door middel van een afstandsbediening de rolluiken te bedienen. Er worden ook sleutelhanger-afstandsbedieningen toegepast. Bij het elektrische rolluik wordt vaak gebruik gemaakt van een buismotor. Ze zijn gemakkelijk in gebruik en kunnen jaren meegaan zonder dat ze stuk gaan. 

De lamellen van een rolluik worden vaak van aluminium, pvc of hout gemaakt. Houten lamellen zie je bijna niet meer. In het zuiden van Nederland worden vaak opbouwrolluiken toegepast. In de zuidelijke landen waar het overdag erg warm kan worden, hebben de rolluiken een verkoelende werking. Wanneer er overdag enkele uren wordt geslapen, maakt men gebruik van de rolluiken. De rolluiken zijn in veel kleuren leverbaar. Een rolluik zal het woonplezier verbeteren. Ook je huis zal meer waard zijn bij het gebruik van rolluiken, wanneer je zou willen verkopen.

 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code
     
 

*