Industriele lampen in de keuken

Je keuken in jouw industriële pand inrichten is niet altijd zo eenvoudig. Het is misschien een volledig open keuken en ze is waarschijnlijk heel ‘groot’. Daarbij maakt jouw verlichting een groot deel uit van de sfeer die je wilt creëren. Welke industriele lampen zijn er zoal op de markt? Welk type kies jij en waar moet je zoal op letten? Wij zochten voor jou een paar tips uit voor als je aan je keukengedeelte een gezellige uitstraling wilt geven.

 

Ga de ruimte rond en wees kritisch

Laten we beginnen bij de industriële plafond- en hanglampen. Eén groot centraal lichtpunt in je keuken is niet aangewezen. Je zou al een enorme luchter moeten vinden om de volledige ruimte te verlichten. Ga bijvoorbeeld voor meerdere hanglampen boven het aanrecht. Heel trendy zijn de lampen die bestaan uit een horizontale staaf waarrond snoeren gedraaid zijn. Zichtbare lichtpunten hangen op verschillende hoogtes zodat je ze naar eigen inzicht kunt regelen. Heb je een eettafel tussen je keukengedeelte en je woonkamer? Installeer hier één grote rechthoekige of twee of meerdere klokvormige lampenkappen. Voor een aanrecht of werkplank tegen een muur zijn stoere wandlampen met een schaar-systeem een mogelijkheid. Zo plaats je de lamp in de juiste stand wanneer je kookt of groenten schoonmaakt. Voor het licht boven je aanrecht kies je liefst fel licht, voor het licht boven de eettafel zacht of gedempt licht. Heb je daarnaast nog enkele donkere hoekjes die je wilt verlichten? Hiervoor zijn een robuuste staanlamp of industriële spots een oplossing.

 

Substijlen binnen de industriele stijl

Let op, want er zijn verschillende sub-stijlen binnen de industriele woonstijl. Zo bestaat er de ‘stoer-stoere’ en de ‘verfijnd-stoere’ stijl. De eerste houdt het bij grof hout, ruw metaal en dik glas. Bij de tweede horen bijvoorbeeld fijne draadlampen of eenvoudige fittings.

 

Waar vind je leuke industriele lampen?

Je vindt soms nog prachtige lampen in een tweedehandszaak. Maar kijk wel goed uit of ze volledig bij jouw stijl passen. Let op de kleur, de vorm, het materiaal en de uitstraling. Vind je hier je keuze niet? Koop je lampen dan nieuw. Er is een enorme keuze en je bent altijd zeker dat je lampen aan de huidige normen van veiligheid en zuinig energie-verbruik beantwoorden.

 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code
     
 

*