Het juist opsporen van CV lekkages

Een lekkage aan de CV is niet alleen vervelend op zichzelf. Het veroorzaakt ook veel schade zoals waterschade en schade aan de CV zelf. Dit resulteert dan ook weer in het repareren van de CV en het vernieuwen van de door water geschade spullen. De oorzaak van een CV lekkage kan verschillen. Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat de CV ketel verkeerd gemonteerd is of dat er tussentijds iets gerepareerd of vervangen moest worden, wat dan niet tijdig is gebeurd. Vaak genoeg merken mensen niet meteen op dat er een lekkage is. Een CV lekkage toont zich meestal door verschijning van vochtplekken in de muren en/of vloeren. Of juist aan een CV die vaak vraagt om bijgevuld te worden. Dit is dan meteen een indicator dat er iets mis is met een CV en daarbij is het nodig dat een deskundige even komt kijken.

Het opsporen van een CV lekkage
Een CV lekkage opsporen, kan op verscheidene manieren. Het bepalen van de juiste manier van lekkage opsporing is afhankelijk van de situatie. Het is belangrijk dat het water wat zich nog in de CV bevindt wordt verwijderd. Dit wordt gedaan met het gebruik van een compressor. Ook moet duidelijk zijn waar de leidingen zich bevinden.

Gebruik van de ultrasoon techniek
Bij het gebruik van de ultrasoon techniek wordt het geluid van de leidingen gemeten. De toonhoogte geeft aan wat er precies aan de hand is. Een lage toon geeft een grote lekkage aan, waarbij de hoge toon een kleine lekkage aangeeft. Hoewel het horen van de tonen door een ieder gedaan kan worden, heeft niet iedereen het professioneel apparaat dat hierbij nodig is. Het inschakelen van professionals is belangrijk. Zo wordt het probleem op de juiste wijze verholpen.

Het oplossen van een CV lekkage
Na het vinden van een CV lekkage, moet het oplossen van het probleem door deskundigen worden opgelost. Er zijn verschillende bedrijven die hiervoor hun diensten verlenen. Sommige bedrijven helpen je zelfs ook bij het oplossen van de schade die is teweeg gebracht door de CV lekkage. Zo ben je ervan verzekerd dat alle problemen in een keer worden opgelost door de nodige deskundigen. En bovendien hoef je dan ook niet op zoek te gaan naar een derde partij voor het herstellen van de aangebrachte schade. Dit scheelt enorm veel tijd.

Het herstellen van de schade en uw verzekeraar
In geval het door u gekozen bedrijf ook helpt met het herstellen van de spullen die door water zijn beschadigd, wordt er een schade rapport gemaakt van de lekkage. Dit wordt naar uw verzekeraar doorgestuurd. Op deze manier worden de herstelwerkzaamheden ook meteen opgelost en wacht u niet onnodig langer dan moet. Lekkage schade is erg vervelend en het vergoeden van schade kan heel wat kosten. Het tijdig inschakelen van professionals zorgt voor de juiste aanpak van zaken en zorgt ervoor dat de schade zich niet verergert. Dit is voor jouw woning het beste, maar ook voor jouw portemonnee.

Bron: www.123verbouwen.nl

 

 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code
     
 

*