Heeft u last van blaasjes, scheurtjes of loslatende verf?

Als u last heeft van blaasjes, scheurtjes of loslatende verf bij uw deurposten, onderdorpels of kozijnen dan heeft u last van houtrot. Dit zijn schimmels die het fijn vinden om zich te vestigen in een vochtige omgeving. Vaak omdat water in kleine kitnaden of open verstekken van een deurpost, onderdorpel of kozijn blijft liggen zijn dit de plekken waar zo’n schimmel graag gaat zitten. Het probleem is dat deze schimmels uw hout flink kunnen aantasten. Mocht u dit te laat opmerken komen er al gauw onnodige kosten omdat u het complete houtwerk moet vervangen. U kunt dit voorkomen om er tijdig bij te zijn.

Hoe komt houtrot in uw houtwerk?
Door begroeiing zoals mos, lekkage, slechte kitnaden of open verstekken kunnen schimmels zich gaan nestelen in uw houtwerk. U kunt dit voortijdig opmerken als u regelmatig uw kozijnen behandeld of grondig schoonmaakt. Om zeker tijdig erbij te zijn is het verstandig om twee tot vier keer per jaar uw deurposten, onderdorpels of kozijnen grondig schoon te maken. Controleer dan ook direct of u geen zachte plekken heeft in uw deurposten, onderdorpels of kozijnen. Dit kunt u doen met de achterkant van een schroevendraaier. Mocht er een stuk meeveren dan zit er houtrot.

Kijk altijd voor de juiste schilder bij u in de buurt.
Houtrot is een vervelend maar ook veelvoorkomend probleem. Om te voorkomen dat het probleem erger wordt is het belangrijk dat u snel reageert. Voor een effectieve en professionele manier kunt u beter een goede schilder inhuren. Kijk altijd voor een goede schilder bij u in de buurt. Mocht u in de buurt wonen van bijvoorbeeld Helmond dan is het zeker een idee om te zoeken in google op Schildersbedrijf Helmondof Schildersbedrijf Eindhoven. Hierdoor vindt u altijd de meest professionele bedrijven in uw regio. Bekijk altijd even de reviews of beoordelingen. Zodat u zeker weet dat u een goed schilderbedrijf heeft gevonden.

Hoe kunt u houtrot verwijderen?

Ook kunt u er voor kiezen om zelf houtrot te verwijderen. Als u hiervoor kiest hoeft u natuurlijk niet het complete kozijn te verwijderen. Verwijder gedeeltes houtrot met een beitel en vul de gaten met houtrotvuller. Dit kunt u vinden in elke bouwmarkt. Wat een goed product is om te gebruiken is de houtrotvuller vanAlabastine. Houd er wel rekening mee dat u de houtrot uit uw deurposten, onderdorpels of kozijnen goed moet verwijderen zodat u over een half jaar niet opnieuw last heeft van houtrot.

 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code
     
 

*