Mediterrane planten perfect voor uw interieur

Welke planten verstaan wij onder mediterrane planten? Als we het hebben over mediterrane planten is het logisch dat u direct aan exotische planten denkt, dit kom door de verschillende plantensoorten in deze categorie. Door deze planten in uw interieur toe te voegen, krijgt u een tropische sfeer. Zo behoren de populaire vijg en olijfbomen tot deze mediterrane plantensoort, de planten die zich rondom de Middellandse Zee bevinden. Het assortiment van mediterrane planten bevatten zelfs vruchtdragende planten, zoals de olijfboom, citroenboom en de sinaasappelboom. Bij elke plant staat op een kaartje aangegeven hoe de plant  het best verzorgd kan worden en hoe u het langst profijt heeft van de plant.

 

Een plant voor de sier of voor eetbare vruchten

Mediterrane planten verschillen heel erg van elkaar, zo staat de ene plant op een lange stam en de andere plant heeft de stam in de wortels zitten waardoor er mogelijk meer groen is. Het feit dat het mediterrane planten zijn wil niet direct zeggen dat de planten geen overlevingskans hebben in Nederland. Met een klein beetje verzorging is het erg eenvoudig om van een mediterrane plant lang te kunnen genieten. Zo is onder andere de olijfboom een hype, waarmee je direct veel groen in huis haalt. De olijfboom heeft vijf jaar nodig om haar eerste vrucht te mogen dragen en vervolgens moet deze nog 1 jaar in water weken om de bittere smaak uit de olijf te halen. Het is raadzaam om een jonge olijfboom in een bloempot te hebben staan, deze jonge boom is namelijk nog niet vorstbestendig. Oudere olijfbomen kunnen beter buiten blijven staan aangezien zij na eventuele vorstschade zichzelf weer kunnen herstellen. Ook is het aan te raden om een sinaasappelboom in de winter binnen neer te zetten want bij een temperatuur lager dan 2ᵒC onder het vriesput,  ontstaat er vorstschade en hierdoor breken de wortels af. Sinaasappelbomen zijn er in verschillende maten waardoor het gemakkelijk is om de plant zomers naar buiten te plaatsen en in de winter weer naar binnen.

Planten voor een ontspannen sfeer in uw huis

Alle mediterrane planten zorgen voor een groen interieur wat uw woonkamer gemakkelijk laat opvrolijken. Deze prachtige planten geven jouw inrichting een frisse uitstraling en zorgen voor een ontspannen sfeer in huis, als je de plant op de juiste manier verzorgt heb je lang baat bij de mediterrane planten. Tegenwoordig kunnen de mooiste planten allemaal online gekocht worden en heb je ze binnen no-time in huis. Mediterrane planten van Fleurdirect online bestellen.

 

 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code
     
 

*