Modern Marrokkaans

Wie denkt aan een interieur met een Marokkaans tintje zal vrij snel een beeld voor zich
hebben van mozaïek en houtsnijwerken uitgevoerd in prachtige warme of juiste koele
kleurcombinaties. Een bank gevuld met kleurige kussens, de kenmerkende lampen en andere accessoires. Dit wordt ook wel een traditioneel Marokkaanse stijl genoemd en deze stijl vind je ook door heel Marokko terug op veel plaatsen.
Tip:

Een modern Marokkaans interieur is uitgevoerd met vooral wit en wit tinten en heeft hierdoor een heel andere uitstraling dan de traditionele Marokkaanse stijl. Deze stijl wordt minder gebruikt in Marokko zelf, maar dat neemt niet weg dat het in onze Westerse wereld niet voor een heel nieuwe stijl beleving kan gaan zorgen. De verbintenis tussen het Westerse modern en het traditionele Marokkaans heeft voor deze stijl gezorgd.

Modern Marokkaans kan in veel van de modernere interieurs heel erg gemakkelijk
geïntegreerd worden. Omdat de basis al goed is kan je het decor er gemakkelijk op aanpassen. Met een mozaïek of een bewerkte tafel met handgesneden motieven kan je al vrij snel een authentieke sfeer creëren zelfs wanneer de kleuren totaal afwijken van het traditionele Marokkaanse. De moderne Marokkaanse stijl kan je design noemen en wordt derhalve ook veel gebruikt of ten dele verwerkt in een modern interieur. De vormgeving van de lampen en tafels is nog hetzelfde, alleen de uitvoering is wit of licht waardoor het een heel andere uitstraling heeft.
Aanbevolen:

Wanneer je aan een modern Marokkaanse inrichting denkt, moet je denken aan zilverkleurige dienbladen en schalen, een marokkaanse mozaiek lamp uitgevoerd in wit of zilver, kaarshouders, zilveren spiegels en veel kaarsen. Deze dingen zijn heel goed te combineren met strak interieur maar ook met een wat meer landelijke stijl met bijvoorbeeld licht hout of antieke items. Je kunt met enkele accessoires al een authentieke Marokkaans gevoel geven aan je interieur kwestie van je op de juiste manier laten inspireren.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code
     
 

*