Schakel een elektricien in bij het uitbreiden van een groepenkast

De groepenkast is het kloppende hart binnen je woning! Vanuit de groepenkast wordt er namelijk stroom naar de verschillende ruimtes binnen je woning geleid. In de meeste woningen heeft iedere ruimte in huis een vaste groep in de meterkast. Wanneer er een kortsluiting optreedt in de ene kamer, hoeft dit niet direct invloed te hebben op de stroomvoorziening in een andere kamer met dit systeem. Er zijn verschillende situaties waarbij het uitbreiden van de meterkast door een elektricien raadzaam kan zijn. Denk bijvoorbeeld aan een aanbouw aan je woning, het gebruik van een grootstroomverbruiker in huis, enzovoorts. Wanneer je de meterkast niet uit zou breiden, zou dit tot een overbelasting kunnen leiden.  

Hoe werkt een overbelasting van de meterkast?  

We spreken van een overbelasting van de meterkast op het moment dat bepaalde groepen meer stroom vragen, dan dat de meterkast ze kan leveren. Normaalgesproken komt er een bepaalde hoeveelheid stroom je woning binnen, wat vervolgens vanuit de meterkast over verschillende groepen verdeeld wordt. Wanneer een van deze groepen veel meer stroom vraagt dan andere groepen, zorgt dit voor een overbelasting. Door groepen aan de meterkast toe te voegen, kan een dergelijke overbelasting voorkomen worden. Volgens een elektricien uit omgeving Houten is het raadzaam om je vooraf te laten adviseren over de noodzaak van het uitbreiden van de meterkast.   

Gebruik van grootstroomverbruikers in huis  

Er zijn verschillende situaties denkbaar, waarbij het uitbreiden van de meterkast aan te raden is. De meest voor de hand liggende situatie is een uitbreiding van je woning, waarbij je bijvoorbeeld een extra ruimte aanbouwt. Om deze ruimte van voldoende stroom te kunnen voorzien, zal een elektricien een nieuwe groep aan de meterkast in huis toevoegen. Ook wanneer je een grootstroomverbruiker gaat gebruiken is het uitbreiden van de groepenkast noodzakelijk. Deze grootstroomverbruikers komen in verschillende soorten voor. Denk bijvoorbeeld aan een jacuzzi in de tuin, een sauna in huis of een elektrisch kooktoestel.  

Het elektrische kooktoestel zal in de keuken staan, die niet altijd een eigen groep heeft. Als de keuken op dezelfde groep is aangesloten als de eet- of woonkamer, kan de vraag naar stroom erg groot zijn in de avond. Vaak hebben mensen dan immers ook de verlichting, een televisie of radio, enzovoorts, ingeschakeld. Het is verstandig om een elektricien in te schakelen wanneer u gaat uitbreiden, zo weet u zeker dat er in de toekomst geen problemen ontstaan.  

 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code
     
 

*