Slimme meter uitlezen zorgt voor besparingen in het huishouden

Dat je met de nieuwe generatie thermostaten veel geld kunt besparen is inmiddels wel duidelijk onder veel consumenten. De verkoop van slimme meters is het afgelopen jaar erg hard gegaan en veel mensen hebben er een in huis, maar of deze ook optimaal gebruikt wordt is weer een andere kwestie. Daarom heeft het team van Woonmag.nl een aantal tips m.b.t. het uitlezen van de slimme meter uiteen gezet in dit bericht:

1) Het uitlezen
Veel consumenten weten vaak alleen dat de slimme meter zichzelf patronen aanleert wat voor energie besparing kan zorgen. Wat veel mensen niet weten, is datje met de slimme meter je volledige energieverbruik kunt bekijken, tot op het kwartier nauwkeurig. Welk apparaat verbruikt hoeveel energie, wat kan ik hieraan doen om het te verminderen. Kortom het is een dashboard waarop u alle apparaten in het huishouden kunt managen qua energieverbruik (zowel stroom als gas).

2) Vergelijken
Met sommige energie meters kun je zelfs jouw energieverbruik vergelijken met die van andere huishoudens. Zo weet je dus snel of je meer of minder dan gemiddeld verbruikt en waar je op moet letten als je dus meer energie verbruikt dan een gemiddeld huishouden.

3) Zonnepanelen
Het kan natuurlijk zo zijn dat je zonnepanelen gebruikt om je eigen energie op te wekken, ook hier kun je jouw slimme meter aan koppelen. Zo kun je de ingekochte energie verminderen met de opgewekte energie en kun je alsnog eenvoudig bekijken waar je het beste op kunt besparen of wat je in de toekomst beter kunt gaan doen. Soms is het voor huishoudens zelfs zo dat ze beter eenmalig een nieuw apparaat kunnen aanschaffen om in de toekomst veel meer energie te besparen en zo hun investering terug te verdienen op lange termijn. Zonder inzicht in je energie verbruik (dus zonder slimme meter) was je hier als consument nooit achter gekomen.

Je kunt op veel websites gratis een slimme meter aanvragen en koppelen bij jouw netbeheerder. Profiteer dus van de mogelijkheden die er zijn en bespaar geld.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code
     
 

*