Tips bij het kopen van een huis

Het kopen van je eerste huis is spannend, maar er zijn een paar dingen die je moet weten. Deze tips helpen je en zorgen ervoor dat je niet de beginnersfouten gaat maken.

1. De beste manier om een ​​huis te kopen begint bij de huizenjacht. Bepaal waar je wil wonen en of het gebied bij jouw budget past. Denk aan veiligheid, de nabijheid van winkelcentra, openbaar vervoer, werk en scholen. Aarzel niet om de eigenaar en de makelaar te vragen naar het onroerend goed.

2. Zorg ervoor dat jouw spaargeld de kosten van de overdrachts- en obligatieregistratiekosten van het onroerend goed dekt, inclusief alle kosten die het eigendomsoverdracht en alle andere stakeholders in rekening brengen. Vraag bij twijfel de hypotheekadviseur bij de bank  om te berekenen hoeveel jouw wordt toegekend, zodat je  de maandelijkse termijnen kunt betalen.

3. Zorg ervoor dat je de kosten van jouw huis en de kosten van belastingen, belastingen en internet kunt betalen.  Kopers vergeten vaak rekening te houden met deze kosten bij het berekenen van hun maandelijkse kosten.

4. Uit onderzoek blijkt dat kopers die een aanbetaling kunnen doen, eerder geneigd zijn om hun leningen goedgekeurd te krijgen. Verkopers hebben de neiging om gunstiger te reageren op een koper met een aanbetaling.

5. Wanneer je klaar bent om de aankoop te ondertekenen, is het belangrijk om de inhoud ervan volledig te begrijpen. Vraag bij twijfel jouw makelaar of iemand die je vertrouwt. Stel gerust vragen om ervoor te zorgen dat je begrijpt wat je ondertekent.

6. Nu moet je een hypotheek aanvragen. Zodra het papierwerk is voltooid, zal jouw bank de vereiste kredietcontroles en beoordelingen uitvoeren en jouw aanvraag verwerken. Daarna ontvang je een goedkeuringsbrief waarin de bepalingen en voorwaarden van de overeenkomst zijn vastgelegd. Nogmaals, neem een makelaar in de hand om alles uit te leggen wat je niet begrijpt voordat je een document ondertekent.

7. Jouw makelaar kan iemand aanbevelen die de woninglening zal registreren en het onroerend goed op jouw naam zal overboeken.

8. Vergeet niet om kopieën te bewaren van alle documenten en transacties die verband houden met de aankoop van jouw huis.

9. Zoek een professionele makelaar die verstand heeft van de lokale markt. Een lokale makelaar is aan te raden in concurrerende steden zoals Amsterdam, Rotterdam, Utrecht maar ook een makelaar in Leeuwarden of Groningen is aan te raden.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code
     
 

*