Tips voor een onderhoudsvriendelijke badkamer

Het onderhoud in de badkamer wil nogal eens voor problemen zorgen. Vocht, een slechte ventilatie en kalk zijn in de badkamer vaak de boosdoeners. Als de badkamer dan vol zit met hoekjes en naden, dan kan kunnen op deze plekken gemakkelijk vuil en kalk hechten. Vooral kalk moet je niet laten zitten, omdat het anders heel lastig te verwijderen is en alleen maar toeneemt. Daarom enkele tips voor een onderhoudsvriendelijke badkamer.

Kranen

De meest gevoelige onderdelen in de badkamer zijn de kranen. De wastafelkraan, douchekraan en badkraan zijn gevoelig voor kalkaanslag en ontsieren de kraan en daarmee ook de badkamer. Grondig schoonmaken kan een oplossing zijn, maar met chemische schoonmaakmiddelen mag je een kraan niet behandelen om de kranen niet te beschadigen. Een oplossing is om te kiezen voor inbouwkranen. Dit is mogelijk met alle kranen in de badkamer. Doordat je enkel de kraanuitloop en de bedieningsknoppen aan de muur ziet, zijn inbouwkranen ook esthetisch zeer fraai. De wanden kun je nu heel gemakkelijk schoonhouden en je hoeft geen kranen meer te poetsen. Er zijn ook kranen op de markt met een antikalk functie. Zo is kalk gemakkelijk van de kraan te vegen.

 

Het plafond

Vochtplekken en schimmel op het plafond ontsieren vaak de gehele badkamer. Vaak zijn dit dunne gipsplaten waar weinig eer meer aan te behalen valt. Het vervangen van het plafond is dan een optie, maar wel met een onderhoudsvriendelijk plafond. Dit kun je bereiken met een zeer onderhoudsvriendelijk spanplafond van Plameco. Een spanplafond is een hoogwaardig kunststof materiaal dat naadloos onder het oude plafond gespannen wordt. Een spanplafond heeft talloze voordelen. Het is heel gemakkelijk te reinigen en is bestand tegen vocht, schimmels en algen. Daarnaast kan in het plafond heel gemakkelijk verlichting aangebracht worden, zoals spotjes. Je oude plafond is niet meer zichtbaar en je hoeft niet meer bang te zijn voor vochtplekken en schimmel op je plafond. De mogelijkheden qua design en kleuren zijn voor een dergelijk plafond zeer groot, zodat dit prachtige en hoogwaardige Plameco plafond naadloos bij het badkamer interieur aansluit.

 

Badkamertegels

Ook badkamertegels kunnen erg aangetast worden door vuil en kalk. Om het schoonmaken van de tegels te vergemakkelijken moet je kiezen voor keramische tegels. Deze tegels hebben een hoogglans toplaag die gemakkelijk en ook met chemische middelen gereinigd kan worden. Ook de voegen tussen de tegels vormen een groot probleem. De voegen zijn extra gevoelig voor vuil. De oplossing hiervoor is om te kiezen voor tegels die je zonder voeg kunt leggen of extra grote tegels, zodat je zo min mogelijk voegen hebt.

Douche

De douchecabine staat voortdurend bloot aan water en er kunnen gemakkelijk kalkvlekken op ontstaan. Kies daarom voor douchewanden van acryl. Dit materiaal is heel gemakkelijk schoon te maken en ziet er ook stijlvol uit. Kies ook voor profielloze douchedeuren zodat er geen vuil tussen de randen kan hechten en een heel gemakkelijke tip: droog de douchecabine na iedere douchebeurt af met een droge doek. Dit voorkomt al veel kalkaanslag.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code
     
 

*