Tips voor een originele boekenkast

Boekenkasten zijn een van de meest geliefde opbergmogelijkheden in het huis, omdat ze op een mooie en ordentelijke manier veel meer kunnen bevatten dan boeken en andere huis- of kantooritems. Wanneer je veel boeken op de planken neerzet, lijkt het bovendien alsof je je eigen minibibliotheek hebt: hartstikke intrigerend! Boekenkasten zijn ook ideaal voor familiefoto’s, muziekcollecties, zakelijke bestanden, waardevolle kunst, en nog veel meer attributen. Sommige kleine kastjes zijn aan de muur te hangen, anderen kan je in het midden van de kamer neerzetten. Er zijn veel verschillende ontwerpen en modellen, met verschillende vormen en grootten. De uiteindelijke keuze is afhankelijk van de ruimtevoorziening van je huis en jouw behoeften. 

Een lust voor het oog

Er zijn verschillende soorten boekenkasten die je thuis kunt gebruiken, hetzij in de woonkamer, slaapkamer, of in je kantoor. Boekenkasten worden al eeuwen en eeuwen gebruikt. Ze zijn over het algemeen ontworpen om op zichzelf te staan, gemaakt van planken met, of zonder deuren. Wanneer je een boekenkast met deur hebt, is het van minder belang dat de kast van binnen geordend is. Aan de andere kant is een goed geordende boekenkast zonder deuren, een lust voor het oog, vooral als er ook wat ornamenten en souvenirs tussen de boeken staan. 

Hoekkasten

Zoals de naam al doet vermoeden, zijn hoekkasten bedoeld voor gebruik in hoeken van de kamer. De meeste hebben een hoek van 90 graden, en deze passen dus in vrijwel elke woonkamer. Een boekenplank in de hoek kan zowel een ruimtebesparende functie als een krachtige decorverklaring zijn, zodat je de boekenkast, of -plank in een hoek kunt gebruiken om de randen van jouw interieurontwerp glad te strijken. 

Hoofdeinde boekenkasten


Hoofdeinde Boekenkasten kunnen in principe boven je bed worden gehangen en zijn vooral geliefd bij degenen die graag in bed lezen. Deze kastjes hangen boven je bed, dus beschouw in dit geval het materiaal en de stijl, zodat deze goed je bed, en de rest van je slaapkamerinterieur complementeren. 

Ladderboekenkasten


Een moderne en populaire variant van de boekenkast is de ladderboekenkasten. Het is een vrijstaand ontwerp, zoals een ladder, waarbij de planken aan de onderkant dieper zijn en aan de bovenkant ondieper. Hierdoor ontstaat de indruk dat de boekenkast als een ladder tegen de muur leunt en in het midden van de kamer kan worden geplaatst. Het gebruikte materiaal kan variëren, en kan zo een moderne of klassieke look weergeven. 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code
     
 

*