Een visgraat vloer, wat is dat nou eigenlijk?

Je kent het wel, je bent net verhuisd en je moet een nieuwe vloer. Maar waar begin je met zoeken? Er zijn tal van verschillende opties. Ga je voor een houten vloer, een vloer van pvc, een tapijt vloer, een laminaat en ga zo maar door. De opties zijn oneindig maar je bent eruit, het moet een houtenvloer worden. Je wil een warme stijlvolle en tijdloze houten vloer. Ook binnen de houten vloeren zijn er weer oneindig veel mogelijkheden. Welke vloer past er nou het best bij die wensen? Juist, een visgraat vloer. Maar wat is een visgraatvloer nou eigenlijk?

 

Visgraatvloer

Een visgraatvloer vloer is een vloer met het motief van een visgraat erin verwerkt. Visgraat vloeren zijn dure vloeren. Dit komt doordat het zeer veel tijd kost en zeer arbeidsintensief is om zo een vloer te leggen. Een visgraat vloer is een vloer met een luxe uitstraling. Het is even een investering, maar dan heb je ook wat. Een houten parketvloer gaat in principe een levenslang mee. Dus wil je de blits maken bij vrienden en familie dan is het verstandig om een visgraat vloer te nemen?

 

Hoe ziet zo’n een vloer er nou uit?

Een visgraatvloer wordt gelegd met over het algemeen kortere planken dan bij een normale parketvloer. De plankjes worden gekruisd tegenover elkaar gelegd. Hierdoor ontstaat de vorm van een visgraat. Een visgraat vloer kun je door het hele huis leggen. Met de juiste hout soort kun je hem zelfs in de keuken plaatsen. En wat misschien wel het allergrootste voordeel van een visgraat vloer is misschien dat je de vloer kunt combineren met vloerverwarming. Op deze manier kom je comfortabel de winter door. Je hebt op elk moment van de dag op ieder plekje in huis warme voeten. Een houten vloer met vloerverwarming is dus erg comfortabel.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code
     
 

*