Waarom kiezen voor outlet deuren?

Als je op zoek bent naar nieuwe deuren, waarom zou je dan niet kiezen voor outlet deuren? Dat is een interessante vraag. Wat zijn de voor- en nadelen van outlet deuren? Zijn ze voor ieder huis geschikt? Kun je altijd makkelijk aan outlet deuren komen? Het is wel eens de moeite waard om hier wat dieper op in te gaan. Wij lichten alvast en tip van de sluier op en maken je wat wegwijs in de wereld van outlet deuren.

Kiezen voor outlet deuren?
De belangrijkste reden waarom je voor outlet deuren zou kiezen is dat ze een stuk goedkoper zijn. Met een beetje zoekwerk kom je algauw tot kortingen van 30% tot wel 50%. Hoe komt dat? Outlet deuren zijn ‘einde reeks’ deuren. Zelfs grote bekende merken, de A-klasse, bieden outlet deuren aan. Meestal gebeurt dit als ze een nieuw model op de markt brengen en hun ‘oude’ voorraad snel kwijt willen.

Zijn outlet deuren altijd nieuw?
Ja, outlet deuren zijn altijd nieuwe deuren. Je mag ze niet verwarren met tweedehands deuren. Ze komen rechtstreeks van de fabrikant, soms via een opkoper, en komen via allerlei verkoopkanalen bij de eindgebruiker terecht. Ze zijn nog niet gebruikt. Je krijgt dan ook dezelfde garanties van de fabrikant als bij niet-outlet deuren.

Vind je om het even welke deur in outlet?
Neen, helaas niet. Zoals hierboven gezegd, zijn het de ‘einde serie’ die als outlet aangeboden worden. Dit betekent dat je niet alle modellen in outlet kunt vinden. Soms zijn ook de beschikbare aantallen per deur beperkt.

Voor wie zijn outlet deuren ideaal?
Outlet deuren zijn natuurlijk het makkelijkst te vinden als je maar één deur nodig hebt, en dit in standaard maten. Maar met wat geluk vind je meerdere deuren in dezelfde stijl of binnen hetzelfde merk, zodat je toch je volledige huis kunt voorzien van nieuwe deuren. Als je nog volop bezig bent met de plannen van een nieuw huis of met verbouwingen, kun je gerust al op zoek gaan naar jouw favoriete deuren, maar dan in het outlet circuit. Heb je er gevonden naar jouw zin? Dan kun je je bouwplannen nog altijd aanpassen aan je deuren. Bij outlet deuren kun je bijvoorbeeld niet kiezen welke afwerking jij wilt (ruw hout, gebeitst of geverfd bijvoorbeeld). Je hebt te nemen wat er overblijft. Maar geen nood: de markt van outlet deuren is vrij uitgebreid. Je loopt dus veel kans dat de toch wel die deuren vindt die volledig passen bij jou en je woning.

Outlet deuren zijn zeker het overwegen waard. Ze zijn een pak goedkoper, zodat je een groot deel van je budget aan andere leuke dingen kunt besteden.

 

Bron: vrijesectorwonen.nl

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code
     
 

*