DIY Je eigen waxinelichthouder maken

Wil jij je huis wat gezelliger maken voor de feestdagen zonder daar al te veel geld voor uit te geven? Dan hebben wij een tip voor jou: ontwerp en creëer je eigen waxinelichthouders. Voor weinig geld en een beetje fantasie heb je zo een aantal nieuwe waxinelichthouders die een hele knusse sfeer aan je huis toevoegen. Precies goed voor de feestdagen dus! Wij geven een aantal voorbeelden:

Oude potten
Maak gebruik van oude groente- en pindakaaspotten. Spoel deze goed schoon en haal het etiket er vanaf. Bedenk vervolgens wat je op deze potten wil gaan aanbrengen en welke sfeer je wilt creëren. Voor een landelijke uitstraling kan er bijvoorbeeld gebruik gemaakt worden van stukjes krant, touw en/of takjes. Om in de kerstsferen te blijven, smeer de potjes in met lijm en rol deze door zout of suiker. Zo lijkt het net alsof ze bedekt zijn met sneeuw! Daarnaast geeft het een warm, zacht licht.

Waxinelichthouder maken van wijnflessen

Wijnflessen
Ook van wijnflessen kunnen mooie waxinelichthouders gemaakt worden! Voor het verwijderen van de onderkant van de fles, wikkel een in de spiritus gedoopte draad om de fles en steek deze aan. Laat deze zo goed als uitbranden en dompel de fles onder in een emmer koud water. Handiger is gebruik te maken van een glassnijder. Als de onderkant eenmaal is verwijderd, zet er een dikke kaars onder en klaar is je waxinelichthouder. Voor de niet-zo-creatievelingen onder ons: plaats een langwerpige, dunne kaars in de hals van de fles. Net zo mooi en minder werk!

Direct beplakken
Kaarsen kunnen ook direct beplakt en versierd worden. Maak gebruik van kaneelstokjes om een heerlijke geur tijdens de koude winterdagen in huis te creëren. Koop er genoeg om deze rondom een dikke kaars te kunnen plaatsen en bindt deze vast met een stuk touw of lint. Natuurlijk kunnen takjes, bladeren en lavendel ook. Let wel goed op brandveiligheid! Het is slim de kaars een paar keer te laten branden en daar vervolgens een (led)waxinelichtje in te plaatsen. Op deze manier gaan ze langer mee en het is nog veiliger ook.

Waxinelichthouder in een appel

Appeltje eitje
Heel gemakkelijk te maken! Koop een aantal (afhankelijk van hoeveel houders je wilt) appels en waxinelichtjes. Snij een stuk uit de bovenkant van de appel (niet te diep), zodat het waxinelichtje er precies inpast. Schuif deze erin en klaar!

Ga voor een warme, huiselijke sfeer tijdens de winterdagen met deze tips. Wij zijn in ieder geval fan! Succes!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code
     
 

*