De woonkamer inrichten, het is geen kinderspel!

Wie zegt dat de woonkamer inrichten een makkie is, liegt. Je moet met heel wat zaken rekening houden: de vloer, de kleuren voor de muren, de verlichting, de meubels en de decoratie. De woonkamer is namelijk de plaats waar je gezellig tv-kijkt, waar je vrienden uitnodigt en waar je tijd doorbrengt met je gezin. Met andere woorden, de woonkamer is het kloppende hart van je huis. De inrichting ervan verdient dan ook de nodige aandacht, want iedereen wil toch een knusse ruimte die warmte uitstraalt en waar je volledig tot rust kan komen?

De kleuren

“Welke kleuren kies ik voor de muren?”. Deze vraag is essentieel tijdens de inrichting van je woonkamer. Neutrale kleuren zijn aan te raden omdat ze bij alle stijlen passen. Denk maar aan beige, bruin of grijs. Maar opgelet, het is niet omdat je vertrekt van een neutrale basis dat het een saai geheel moet worden! Voeg dus zeker wat levendigheid toe in de vorm van kleuraccenten.

De meubelen

Een van de belangrijkste elementen in de woonkamer is natuurlijk de bank. Geef toe, er is toch niets leuker dan een lekker comfortabel zithoekje? Plaats je televisie op een stijlvol tv-meubel met handige opbergvakken en voorzie een salontafel om je afstandsbediening of snack op kwijt te kunnen. Een volgende plek waar je heel wat tijd zal doorbrengen is het eethoekje. Kies voor een duurzame eettafel en zoek comfortabele stoelen uit, zodat je tijdens etentjes in alle comfort aan tafel kunt blijven zitten. Aan de zijkanten van de woonkamer plaats je vervolgens enkele kasten waarin je servies, boeken en andere spullen kunt opbergen. Er rest je nu enkel nog de vraag of je verschillende stijlen wilt combineren of voor een set bijpassende meubels gaat.

De verlichting

Beperk je niet enkel tot het plafond, maar voorzie hier en daar wat lampen in je woonkamer. Ze zijn niet alleen praktisch, maar scheppen ook sfeer in je woning. Heel trendy zijn bijvoorbeeld staande lampen of lantaarntjes.

De finishing touch

Met mooie decoratie zet je de puntjes op de i. Door wat plaids en kussens op de bank te plaatsen, maak je hem zachter, warmer en knusser. Bovendien zijn ze ideaal om als kleuraccenten te gebruiken! Het is ook heel belangrijk om je woonkamer van voldoende planten en bloemen te voorzien. Kale muren kan je dan weer opfleuren met de juiste muurdecoratie. Hang bijvoorbeeld een mooie klok, originele muurstickers of behangpapier op en je zal verbluft zijn van het verschil. Last but not least, de vloer! Een vloerkleed tovert de ruimte om tot een gezellig stekje waar jij je helemaal thuis voelt.

Meubels: https://www.emob.eu/nl/

Tv-meubel: https://www.emob.eu/nl/woonkamer/tv-meubels

Salontafel: https://www.emob.eu/nl/woonkamer/salontafels

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code
     
 

*