Zelf groenten en fruit kweken met een kweektent

Het was nog nooit zo makkelijk en leuk om zelf je groenten te kweken. Naast de gestegen vraag naar moestuinen, zien we nu steeds vaker dat mensen een kweektent aanschaffen om hun eigen groenten en fruit te kweken. Met een kweektent kun jij het hele jaar door genieten van je eigen biologisch gekweekte eten. Hierdoor weet jij precies wat je in je mond stopt. Zelfs op een paar vierkante meter, het hele jaar door, kun jij jezelf voorzien van de meest heerlijke groenten en kruiden. Daarbij hoeft een kweektent helemaal niet duur te zijn. Wil jij ook beginnen met het kweken en oogsten van je eigen groenten, lees dan gauw verder en volg de handige tips op.

De juiste kweektent

Bedenk voordat je een kweektent wilt aanschaffen wat je er precies mee gaat doen. Wat wil je verbouwen en hoeveel? Ben je een beginner, kies dan voor een kleine versie. Hierdoor houd je makkelijk het overzicht en ben je er niet zoveel tijd aan kwijt. Ook leuk wanneer je samen met je kinderen voor het eerst groenten gaat verbouwen. Wanneer je al wat meer ervaring hebt dan kun je een grotere kweektent kopen. De meest populaire variant is de kweektent van 1,2 bij 1,2 meter.

Verlichting

Planten hebben ongeveer 14 uur per dag licht nodig, hierbij kun je een lamp van 400W gebruiken. Een kweektent heeft namelijk geen daglicht omdat deze is afgedekt met folie. De lamp kun je veilig aansluiten op het elektriciteitsnet op een ballast. Door een timer aan te sluiten, hoef je het licht niet steeds handmatig aan en uit te doen. Er is ook LED verlichting beschikbaar voor in je kweektent, zodat je energierekening niet te pan uit rijst. Houd ook in je achterhoofd, hoe krachtiger de lamp hoe hoger je die moet hangen. Vaak kun je kweektenten ook nog uitbreiden.

Wat is de juiste temperatuur

Tomaten en paprika komen oorspronkelijk uit een tropisch klimaat. Dit moet je met je kweektent zien na te bootsen. Zet de temperatuur daarom ‘s ochtends op 25 graden en ‘s nachts op 20 graden. Zorg ervoor dat de nachttemperatuur minstens op 16 graden staat! Het duurt met mini cherry tomaatjes zo’n 10 weken voordat je ze kunt oogsten.

Ben je er nog niet helemaal uit en wil je meer informatie over kweektenten? Bezoek dan deze site over kweektenten.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code
     
 

*