Zonne-energie levert steeds meer op, stap over op een aanbieder met duurzame energie

Het afgelopen jaar zijn er verschillende hitte- en droogte records verbroken. Maar ook het aantal zonuren heeft in 2018 een record bereikt, en dan is het jaar nog niet eens afgelopen! Voor eigenaren van zonnepanelen is 2018 een zeer voordelig jaar, de meeste mensen zullen (veel) meer stroom terugleveren aan het energienet, dan dat ze zelf gebruiken. Het is om twee redenen verstandig om verschillende energieleveranciers met elkaar te vergelijken. Lees hieronder welke redenen dat zijn.

 

Neem je zonnepanelen mee in de vergelijking

Ons eerste advies is om de opgewekte stroom mee te nemen in de vergelijking. Geef bij het energie vergelijken eenvoudig aan hoeveel energie je met jouw zonnepanelen opwekt en bekijk welke aanbieders hier op inspringen met een voordelig aanbod. Hierbij moet je vooral letten op de terugleverings kosten van de verschillende aanbieders. Neem de opgewekte zonuren van dit jaar en bereken hoeveel geld je per kWh teruggeleverde energie bespaart. Niet elke aanbieder geeft hetzelfde bedrag per kWh terug. Let hierbij ook op de instapkorting en de totale jaarafrekening. Bereken deze drie bedragen samen en je komt er achter welke aanbieder echt geschikt is voor jou!

 

Kies voor een duurzame energie aanbieder als je zelf geen zonnepanelen hebt

Heb je zelf geen zonnepanelen op of om je huis liggen? En is dit misschien ook niet mogelijk doordat je in de stad woont, een ongeschikt dak hebt en dergelijke? Dan is het voor jou sowieso verstandig om een duurzame energie aanbieder te kiezen. Vooral degene die gebruik maken van Nederlandse Zon zullen de komende jaren voordeliger worden. De zomers zullen door de opwarming van de aarde alleen maar warmer en zeer waarschijnlijk nog zonniger worden. Ideaal voor het opwekken van zonne energie. Bekijk vanaf nu jaarlijks of deze milieuveranderingen gunstig zijn voor jouw portemonnee, door elk jaar opnieuw te vergelijken en voor de goedkoopste energie maatschappij te kiezen.

 

 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code
     
 

*